Arbitraj internațional
Echipa noastră are o experiență vastă în a se ocupa de Comisiile de Adjudecare a Disputelor în cadrul contractelor FIDIC și a oferit în numeroase ocazii consultanță clienților noștri în procesul de adjudecare, oferind tot sprijinul și reprezentarea juridică necesară în legătură cu procedurile în fața CAD.
Utilizarea arbitrajului internațional a evoluat pentru a permite părților din medii juridice, lingvistice și culturale diferite să-și rezolve litigiile într-un mod definitiv și obligatoriu, de obicei fără formalitățile regulilor procedurale ale propriilor sisteme juridice.
Arbitrajul internațional este o formă hibridă de soluționare a litigiilor internaționale, combinând în mod neutru diferite elemente ale procedurii de drept civil și ale procedurii de drept comun, oferind în același timp părților o oportunitate semnificativă de a concepe procedura arbitrală în baza căreia disputa lor va fi soluționată.
Arbitrajul internațional poate fi utilizat pentru a rezolva orice dispută care este considerată a fi „arbitrabilă”, cu o mare importanță pentru disputele comerciale.
Experiență
Echipa noastră ajută clienții pe tot parcursul procesului de arbitraj, fiind implicată constant în cauze majore de arbitraj în conformitate cu Regulile Curții Internaționale de Arbitraj a Camerei Internaționale de Comerț (Regulile ICC) și conform regulilor Curții de Arbitraj Comercial Internațional a Camerei de Comerț și Industrie a României.
Implicarea noastră în procedurile de arbitraj din ambele perspective ne-a ajutat să identificăm o mai bună înțelegere a unei gestionări adecvate a cazurilor de arbitraj atunci când este implicată o companie de stat, deoarece companiile de stat care acționează ca Beneficiar în Contractele FIDIC în România tind să aibă un mod special de interacțiune și înțelegere a acestor proceduri.
Exemple de proiecte importante de arbitraj în România
Reprezentarea unui contractant internațional în fața Curții de Arbitraj de pe lângă ICC Paris într-un litigiu care implică pretenții comerciale care decurg din reabilitarea unui drum național; contractul a fost bazat pe FIDIC Carte Galbenă 1999.
Reprezentarea unui contractant internațional în fața Curții de Arbitraj de pe lângă ICC Paris într-un litigiu care implică Deciziile CAD; contractul a fost bazat pe FIDIC Carte Galbenă 1999.
Reprezentarea unei companii de stat în fața Curții de Arbitraj de pe lângă ICC Paris într-un litigiu care implică pretenții comerciale care decurg dintr-un proiect finanțat de ISPA.
Deținerea calității de experți parte pentru contractori internaționali în arbitrajul local pentru un proiect de mediu.